Aerauliqa Quantum HR-150 + SEN-HY-I

Részletes leírás

Aerauliqa Quantum HR-150:

"A" energiahatékonysági osztályú, egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető, állítható méretű (300-560 mm) fali átvezető elemmel, kilépő oldali védőráccsal. A standard fali ventilátorokhoz hasonló egyszerű telepíthetőségjellemzi, új- és hagyományos építésű épületek esetében, akár utólag is telepíthető.

 

Az szellőztető készülék szabályzása egy külön megrendelhető, 3 fokozatú kapcsolóval (CTRL-S) lehetséges. Egy kapcsoló akár több készülék szabályozását is képes biztosítani (max. 10 db). Az energiatakarékos szellőztetés fimomhangolása szén-dioxid érzékelővel (SEN-CO2) vagy páraérzékelővel (SEN-HY) lehetséges.

 

Az Aerauliqa CTRL-S kapcsoló alkalmazása esetén a három választható teljesítményfokozat a következő értékekkel  (egyirányú szellőztetés / szellőztetés hővisszanyeréssel)rendelkezik:

1-es fokozat: 40/20 m3/h (zajszint: 10 dB, teljesítményfelvétel: 1,4 W)

2-es fokozat: 80/40 m3/h (zajszint: 18 dB, teljesítményfelvétel: 2,3 W)

3-as fokozat: 120/60 m3/h (zajszint: 26 dB, teljesítményfelvétel: 3,8 W)


Az opcionálisan megrendelhető CTRL+S típusú kapcsolóval történő telepítés esetén, hagyományos szellőztetésre (hővisszanyerés nélkül) is használható. 

 

A ventilátor az elszívás és légbevezetés funkciókat felváltva látja el, kb. 70 mp-es időtartamok mellett, akár 24/24 órás időtartamban is.

 

Az esztétikus, modern formatervezésű előlap szerszámok nélkül, könnyen eltávolítható, a mögötte megtalálható porszűrő könnyen hozzáférhető, így egyszerűen tisztítható.

 

Környezetbarát, újrahasznosítható alapanyagokból készült, a környezettudatos tervezésnek köszönhetően. Energiatakarékos EC motorja és hosszú élettartamra tervezett gondozásmentes gördülőcsapágyazása zajszegény üzemeltetést tesz lehetővé.
Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani lakásuk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költségek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani.


Aerauliqa SEN-HY:

Külső páraérzékelős és utószellőztető funkciót biztosító érzékelő és szabályzó egység. Aerauliqa ventilátorokhoz és hővisszanyerős szellőztető készülékekhez, falra szerelhető vagy süllyesztett kivitelben.

Alkalmazása lehetővé teszi a készülék automata működtetését előre, a felhasználó által beállítotható magas páratartalomérték esetén

A hővisszanyerő funkcióval rendelkező szellőztető készülékek előnyei általánosan:

Egészség és higénia:
- folyamatos és önműködő légcsere
- az egyes egészségre ártalmas "szennyező" anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban. ill. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.);
- alacsony szinten tartható radon koncentráció,
- megakadályozható a penészképződés;
- az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet.
 

Komfort:

- huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás;
- megfelelő páratartalom;
- szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér;
- alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint;
 

- kellemetlen szagoktól mentes környezet;
- önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés.

Energetikai tanúsítvány:

- a legmagasabb energiahatékonyságú épület és lakásszellőztetéshez, A vagy A+ energiabesorolással. 

Biztonság:
- alkalmazásával elkerülhetők a hagyományos szellőztetésnél jellemző nyitott nyílászárók lehetőségét kihasználó besurranó tolvajok által okozott káresemények.

Megtakarítások:
- energiamegtakarítás az alacsony teljesítményfelvételű ventilátorokkal szerelt kivitelnek köszönhetően;
- hővisszanyerés és energiamegtakarítás elsősorban a fűtési idényben (téli időszakban), de a nyári időszakban is alacsonyabb szinten tarthatóak a és hűtéssel járó költségek;
- környezetbarát szellőztetés, rendkívül alacsony környezetterhelés;
- alacsonyabb költségek mellett tervezhető és üzemeltethető fűtési rendszer;
- új építésű házak esetén a magasabb nedvességtartamú falak gyorsabban száradnak, nem alakul ki penészesedés;
- egyes esetekben adójóváírások és kedvezőbb biztosítási feltételek érhetőek el a helyi (pl. önkormányzati) szabályozásoknak megfelelően.

 

 

A hővisszanyerős szellőztető készülékekre általánosan jellemző fenti tulajdonságok termékenként változhatnak!

 

Garancia: 3 év! 

140 990 Ft
db
Saját raktárunkban
Telephelyünkön azonnal átvehető termék H-P: 8-16-ig (munkanapokon). A raktárunkban elérhető termékek házhozszállítását általában 1-2 munkanapon belül tudjuk biztosítani.
Díjmentesen kiszállítjuk
Szaktanácsadás
A termék tulajdonságaival, telepítésével kapcsolatos kérdések esetén érdeklődhet elérhetőségeinken, H-P: 8:00-16:00 között. Tel: +36-1/427-0325; Mobil: +36-30/439-8457; e-mail: info@ventilatorok.hu
Mérnöki tervezés
Igény esetén szakszerű légtechnikai tervezést is vállalunk. Erre vonatkozóan kérje ajánlatunkat! Tel: +36-1/427-0325; Mobil: +36-30/439-8457; e-mail: info@ventilatorok.hu
Árukereső.hu
Összehasonlítom más termékekkel
Kérdéseim vannak

Oszláts András

Ventilátorok webáruház, légtechnikai tartozékok

info@ventilatorok.hu +36 30 439 8457
Tulajdonságok
000470+003688
5999531606001
3 év
Szellőztető készülékek
egyhelyiséges
Kerámia
45 m2
60/120 m3/h
150 mm
26 dB (A)
3,8 W
230 V
Ip-x4
4.4 kg
Fehér
1 db
igen
Páraérzékelővel, kültéri védőráccsal
A gyártók fenntartják a jogot a weboldalon szereplő termékek műszaki adatainak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására.