Műszaki adatlap

A termék műszaki adatlapja jelenleg nem elérhető letölthető formában a weboldalunkon, de azt e-mail-ben megtudjuk küldeni az ön számára!

E-mail-ben kérem a kiválasztott termék adatlapját

Casals - 140 év gyártói tapasztalat

Az 1881-ben alapított Talleres Casals S.A., illetve ma már VENTILACIÓN INDUSTRIAL 1924-óta van jelen a spanyol és nemzetközi piacon ipari szellőzéstechnikai termékeivel.

tovább

Üzletünkben újra lehetséges a személyes átvétel

Örömmel tájékoztatjuk, hogy személyes átvétel április 7-től, fokozott elővigyázatossággal ismét lehetséges.

tovább

Milyen ventilátorra van szükségem?

A megfelelő ventilátor kiválasztásának alapvető szempontjainak ismerete a helyes, működés / üzemeltetés alapvető feltétele, legyen szó háztartási vagy ipari felhasználási területről.

ventilátor segítség


 

Több mint 25 éves légtechnikával kapcsolatos tapasztalataink alapján, sajnos azt tapasztaljuk, hogy a Magyarországon telepített légtechnikai rendszerek jelentős része szakszerűtlenül kerül telepítésre.

 

A hatékony szelőztetéshez elengedhetetlenül fontos, a készülék helyes kiválasztása mellett annak szakszerű telepítése, üzembehelyezése és karbantartása.

 

A szakszerű telepítés alatt értjük például: a szellőzési rendszer megfelelő elhelyezését és bekötéshez szükséges légtechnikai elemek megfelelő kiválasztását és azokkal történő kivezetését.

 

Mi ebben tudunk Önnek segíteni. Vállaljuk  az általunk forgalmazott ipari, nagykonyhai és hővisszanyerős rendszerek felszerelését, szakszerű üzembehelyezését, megtervezését és teljeskörű kivitelezését. Amennyiben  szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, abban az esetben tekintse meg árlistánkat és kérjen tőlünk ajánlatot az alábbi kérdőív kitöltésével. A nagykonyhai elszívó rendszerek telepítésére kérje egyedi ajánlatunkat!

 


Kijelentjük, hogy a szerelési, beüzemelési munkáink során a vonatkozó jogszabályban, nemzeti szabványban, hatósági előírásban foglaltakat betartjuk, azoktól el nem térünk. Továbbá minden esetben a megrendelő érdekeit szem előtt tartva a lehető legköltséghatékonyabb megoldást javasoljuk.
 

Az esetleges hibás és/vagy hiányos megrendelői tájékoztatás okán előforduló hibás, hiányos, vagy  szabálytalan teljesítésért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Kivitelező szakembereink mindegyike rendelkezik az előírt szakmai végzettséggel. Cégünk 25 000 000 Ft összértékű felelősségbiztosítással rendelkezik az alábbiakban felsoroltak szerint:

  • Tevékenységi felelősségbiztosítás

  • Munkáltatói felelősségbiztosítás

  • Termék felelősségbiztosítás

  • Szolgáltatói felelősségbiztosítás

Ventilátorok.hu

 

 

Ventilátorok bekötése

Az általunk forgalmazott háztartási ventilátorok mellett ipari és tetőventilátorokat, hővisszanyerős szellőztető berendezéseket és komplett szellőztető rendszereket is telepítünk. Szakembereink több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a légtechnikai munkálatok területén. A telepítési szolgáltatásunkat Budapesten és Pest megyében veheti igénybe. A kapott tervrajz alapján készítünk egy ingyenes árajánlatot tájékoztató jelleggel. Ezt követően készítjük el a helyszínen a pontos és részletes árajánlatot, felmérés alapján.

 

Bekötési szempontok

Amikor szellőztető rendszert vagy valamilyen típusú ventilátort szeretnénk otthoni vagy akár ipari környezetbe telepíttetni, akkor néhány fontos szempontot vegyünk figyelembe. Mérjük fel a helyiség méretét, ahova be szeretnénk kötni a berendezést. Fontos, hogy a ventilátor teljesítménye ehhez igazodjon, hiszen csak így érhető el a megfelelő szellőztetés. Nézzük meg azt, hogy az elszívott levegőt milyen módon szeretnénk kivezettetni a beltérből. Tisztázzuk le még az elején az elektromos illeszthetőség kérdését, és hogy milyen műszaki adatokkal rendelkező rendszert szeretnénk használni. A legtöbb készülékhez extra funkciókat is tehetünk. Gondoljuk át ezek közül mire van szükségünk. Nagyon hasznosak például a páraérzékelős ventilátorok. Mindenképp érdemes ezeken átfutni a vásárlás előtt, hiszen egy ilyen berendezéssel hosszútávra, évekre tervezünk.

 

Tetőventilátorok, tetőszellőzők

A tetőventilátorok és a tetőszellőzők ferde és lapostetőn helyezhetőek el. A különbség annyi, hogy a tetőventilátorok motorral vannak felszerelve, míg a tetőszellőzők nem. Utóbbiak az elhasznált levegő elvezetését biztosítják. A tetőventilátorokban pedig az a nagyszerű, hogy egy teljes épület extra csendes szellőztetésére képesek.

 

Hővisszanyerős szellőztetők

Ennek a szellőztetési módnak két fajtája lehet. Az egyhelyiséges vagy a központi hővisszanyerős szellőztetés. Az egyhelyiséges esetében egy szobának a szellőztetését tudjuk biztosítani, míg a központi változattal az épület teljes területét el tudjuk látni friss levegővel. Hatékony és energiatakarékos megoldást kínálnak a hővisszanyerős rendszerek. A tetőventilátorok és –szellőzők időjárásálló illesztését, illetve rögzítését tetőátvezető elemekkel oldhatjuk meg. Ez egyszerűen beépíthető és bármely tetőtípusnál alkalmazható.

 

Ipari ventilátorok

Széles területen alkalmazhatóak. Meg tudjuk vele oldani az általános szellőztetést, a füstelszívást, a forró levegő mozgatását, de használhatjuk professzionális konyhai elszívásra vagy akár a parkolóházak légcseréjét is biztosíthatjuk így. Egyes modellek a lakossági környezetben is kitűnően megállják a helyüket.