Falmec Brio Integrato - E.ion® technológiával (Ionizátorral)

Részletes leírás

"A" energiahatékonysági osztályú, egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető, beépített E.ion® rendszerű bipoláris ionizációs légtisztítóval, dekoríatív üveg előlappal, állítható fényerejű LED világítással, beépített hőmérséklet-, pára- és VOC érzékelővel, állítható méretű (320-500 mm) fali átvezető elemmel, kilépő oldali védőráccsal.


A standard fali ventilátorokhoz hasonló
egyszerű telepíthetőség jellemzi, új- és hagyományos építésű épületek esetében, akár utólag is telepíthető.

A szellőztetni kívánt helyiségben elhelyezett készülék szabályzása a tartozékként hozzáadott távirányító segítségével történhet, így nincs szükség külön kapcsoló telepítésére


A távirányító segítségével kiválasztható három teljesítményfokozat a következő értékekkel rendelkezik:

1-es fokozat: 30/15 m3/h (egyirányú / kétirányú szellőztetés), zajszint: 18 dB @ 1 m

2-es fokozat: 60/25 m3/h (egyirányú / kétirányú szellőztetés), zajszint: 28 dB @ 1 m

3-as fokozat: 120/50 m3/h (egyirányú / kétirányú szellőztetés), zajszint: 32 dB @ 1m

 

Az esztétikus, modern formatervezésű üveg előlap szerszámok nélkül, könnyen eltávolítható, a mögötte megtalálható porszűrő könnyen hozzáférhető, így egyszerűen tisztítható.

A Falmec BRIO EASY szellőztető készülék az elszívás és légbevezetés funkciókat felváltva látja el, standard vagy ECO üzemmódban. Standard üzemmódban gyárilag beállított fix ciklusidőkkel, ECO üzemmóddban automatán szabályozott elszívási és befúvási időtartamok mellett. Ezek az időtartamok a készülékbe épített pára és hőmérsékletérzékelő szenzorok segítségével úgy kerülnek meghatározásra, hogy a legmagasabb energiahatékonyság, akár 90%-os termikus hatásfok mellett legyen megvalósítható a szellőztetés. 

 

A Brio Easy egy E.ion® technológiával rendelkező hőcserélős szellőztető, amely a beépített VOC (illékony szerves vegyületek) érzékelő által vezérelt bipoláris ionizátor segítségével a megfelelő ionokat szabadítja fel a levegőből. Ezáltal semlegesítésre kerülnek a kellemetlen szagok, az irritáló és egyéb olyan káros anyagok, mint például a baktériumok, vírusok, atkák, pollenek, spórák, por, cigeretta füst vagy egyéb szennyező gázok. A levegőminőség aktuális állapotát egy sárga és zöld szinekkel megjelenített, levél fomájú indikátor jelzi a készülék üveg előlapján.  

 

Energiatakarékos EC motorja és hosszú élettartamra tervezett gondozásmentes gördülőcsapágyazása alacsony zajszintű üzemeltetést tesz lehetővé.

Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani lakásuk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költségek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani.

A hővisszanyerő funkcióval rendelkező szellőztető készülékek előnyei:

Egészség és higénia:
- folyamatos és önműködő légcsere
- az egyes egészségre ártalmas "szennyező" anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban. ill. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.);
- alacsony szinten tartható radon koncentráció,
- megakadályozható a penészképződés;
- az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet.
 

Komfort:

- huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás;
- megfelelő páratartalom;
- szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér;
- alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint;
 

- kellemetlen szagoktól mentes környezet;
- önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés.

Energetikai tanúsítvány:

- a legmagasabb energiahatékonyságú épület és lakásszellőztetéshez, A vagy A+ energiabesorolással. 

Biztonság:
- alkalmazásával elkerülhetők a hagyományos szellőztetésnél jellemző nyitott nyílászárók lehetőségét kihasználó besurranó tolvajok által okozott káresemények.

Megtakarítások:
- energiamegtakarítás az alacsony teljesítményfelvételű ventilátorokkal szerelt kivitelnek köszönhetően;
- hővisszanyerés és energiamegtakarítás elsősorban a fűtési idényben (téli időszakban), de a nyári időszakban is alacsonyabb szinten tarthatóak a és hűtéssel járó költségek;
- környezetbarát szellőztetés, rendkívül alacsony környezetterhelés;
- alacsonyabb költségek mellett tervezhető és üzemeltethető fűtési rendszer;
- új építésű házak esetén a magasabb nedvességtartamú falak gyorsabban száradnak, nem alakul ki penészesedés;
- egyes esetekben adójóváírások és kedvezőbb biztosítási feltételek érhetőek el a helyi (pl. önkormányzati) szabályozásoknak megfelelően.

Szaktanácsadás
A termék tulajdonságaival, telepítésével kapcsolatos kérdések esetén érdeklődhet elérhetőségeinken, H-P: 8:00-16:00 között. Tel: +36-1/427-0325; Mobil: +36-30/439-8457; e-mail: info@ventilatorok.hu
Összehasonlítom más termékekkel
Tulajdonságok
RINW40.00#B1810EUO0F
1 db
35 cm
150 mm
A
5 kg
Fehér üveg
Távvezérlő
LED
18-32 dB (A)
15 W
50-120 m3
3
Igen
Igen
35 cm
3 év
A gyártók fenntartják a jogot a weboldalon szereplő termékek műszaki adatainak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására.