Új, csendes és energiatakarékos szellőztető ventilátor az Aerauliqától!

 

Természetesen ez a típus is az Aerauliqa termékekre általában jellemző esztitikus kialakítással rendelkezik, a már megszokott törés- és UV-álló ABS műanyag felhasználásával. Letisztult formavilág, a tiszithatóság érdekében könnyen levehető az előlap, de a legnagyobb előnye mégsem a külsőségekben mutatkozik meg, sokkal inkább az előlap mögött megbújó magas műszaki szinvonalban. 

 

A hasonló ventilátorokra általában jellemző egy teljesítményfokozatú AC motor helyett a több sebességi fokozatot biztosító EC motort választotta a gyártó. Ez a felhasználó számára lehetővé teszi, hogy az igényeinek megfelelő teljesítménnyel üzemelhessen a ventilátor, többféle beállítási lehetőség közül választható módon. Az EC motor további előnye a felépítéséből adódóan hosszabb élettartam, az energiatakarékos működés (hasonló légszállítási érték mellett akár 50%-al alacsonyabb teljesítményfelvétel) és az alacsonyabb zajszint.

 

A magas hatásfokú szénkefe nélküli EC motor ezen a szinvonalon természetesen már rendelkezik túlmelegedés elleni védelemmel. A hosszabb várható élettartamot a kiváló minőségű, gondozásmentes gördülőcsapágyazás is garantálja. Kialakításának köszönhetően olyan helyiségek - fürdőszoba, mellékhelyiség, háztartási helyiség, kisebb pincék és tároló helyiségek - szellőztetésére javasoljuk, ahol fontos, hogy a levegő minősége folyamatosan megfelelő szinten tartható legyen.

 

Folyamatos alapszellőztetésre alkalmas, amely akár kevesebb mint 1 Watt teljesítményfelvétel mellett is elérhető. Jelenlegi energiaárak melett (~40 Ft / kW) ez havonta 26 Ft-ot jelent! Szükség esetén a ventilátoron bekapcsolható a páraérzékelő funkció, amely 65% feletti páratartalom esetén, - vagy ha a készülék gyors páranövekedést érzékel a szellőztett helyiségben-, a szellőztetés intenzítását automata módon megnöveli.

 

Az alapfokozat és a magas páratartalom esetén bekapcsoló intenzívebb szellőztetés kapacitása több fokozatban állatható, a felhasználó igénye szerint. Ez további energiamegtakarítást jelent, hiszen a ventilátor kizárólag olyan intenzítással szellőztet, amelyre valóban szükség van.

 

A ventilátort természetesen kapcsolóról is üzemeltethetjük. Ebben az esetben a 100 mm-es csőcsatlakozási mérettel rendelkező ventilátorokra általában jellemző 80 - 90 m3/h körüli értékhez képest magasabb, 102 m3/h érték mellett szellőztethetünk. A kapcsoló lehet villanykapcsoló, külön a ventilátor számára telepített kapcsoló, de akár egy külső szenzor is (pl. mozgásérzékelő szenzor).

 

 

A ventilátor további információit megtalálhatja weboldalunkon, a következő elérhetőségen:

https://ventilatorok.hu/termek/7fbet9xc-aerauliqa-szellozteto-ventilator-quantum-ex-100-ht