Radiális szellőztető ventilátor - WC csésze elszívással

 

A WC helyiség szellőztetésére, a kellemetlen szagok elszívására többféle megoldás létezik. A központi szellőztetés mellett az egyedi szellőztetési lehetőségek esetében a leggyakrabban alkalmazott kialakítás az, amikor egy hagyományos szellőztetőventilátor segítségével a helyiség levegőjét egy rövidebb vagy hosszabb csőrendszeren keresztül a szabadba vezetjük. Az Aerailiqa QXD ventilátorok esetében a helyiség légterének szellőztetése mellett egy közvetlen elszívás is kialakítható a WC csészével, amely még hatékonyabbá teszi a szagmentesítés.

 

Társasházak és családi házak esetén is sokszor felmerülő probléma a mellékhelyiségek megfelelő szagelszívása. Társasházak esetén általában a központi elszívás biztosítja a szagmentesítést, de ezek sok esetben nem, vagy nem megfelelő hatékonysággal látják el a szellőztetési feladatukat. Ezek a rendszerek, ahol még működnek, ott is sokszor elhanyagoltak, szennyezettek és zajosak. Sok épületben a karbantartás hiánya vagy az energiaköltségek csökkentése miatt már egyáltalán nem működnek. 

 

Ha az elszívás nem hatékony, akkor jelentkeznek a problémák, azaz a kellemetlen szagok a WC helyiségből a lakás felé is terjednek. Ezen tudunk segíteni egy kimondottan erre a célra tervezett elszívó ventilátor segítségével.

 

A WC csészét közvetlen módon szellőztető ventilátorok, pontosan a problémaforrás helyéről szívják el a kellemetlen szagokat. Különböző megoldások között az a közös, hogy az elszívó ventilátor működése közben a helyiség és a WC csésze szellőztetést egyszerre biztosítják, így garantálva a leghatékonyabb szellőztetést és leggyorsabb szagmentesítést.

 

Az Aerauliqa QXD szellőztető ventilátorok formatervezettek, könnyen levehető és tisztítható előlappal, zajszigeteléssel, valamint a ventilátort védő, szintén tisztítható szűrővel rendelkeznek. A süllyesztett kialakításnak köszönhetően, csekély mértékű a falsíktól való kiállásuk.

A beépített pillangószelepnek köszönhetően megakadályozható a nemkívánatos visszaáramlás, így az elszívott levegő és vele együtt a kellemetlen szagok nem juthatnak vissza a helyiségbe.

 

 



A ventilátor 1 db 80 mm átmérőjű légtechnikai csőrendszerhez illeszthető, valamint plusz 1 db mellékelszívást biztosító 50 mm átmérőjű csőhöz illeszthető oldalsó csőcsatlakozással rendelkezik. Ez utóbbi csatlakozási mód lehetővé teszi azt, hogy a helyiség ventilátoros szellőztetésével egyidőben, közvetlenül a WC csészén keresztül is megvalósítható legyen a szagelszívás. Az 50 mm-es csőcsonk a termék dobozában külön megtalálható és egyszerűen a ventilátorházhoz illeszthető.

 

 

aerauliqa qxd ventilátor telepítési lehetőségek

 

Speciális, 30.000 üzemórára tervezett gondozásmentes gördülőcsapágyazása lehetővé teszi a szakaszos és folyamatos üzemeltetést egyaránt. Nagyhatékonyságú, radiális kialakítású járókereke által hosszabb csőszakaszokon keresztül történő szellőztetésre is alkalmas.

 

A ventilátor 3 féle kivitelben érhető el a gyártó kínálatában:

- Standard változat,

- Utószellőztető funkcióval rendelkező változat,

- Utószellőztető és páraérzékelő funkcióval rendelkező változat.

 

További termékinformációk:

https://ventilatorok.hu/termekek/legtechnika-szelloztetes-haztartasi-megoldasok-furdoszoba-es-mellekhelyiseg-szellozteto-ventilatorok?search=qxd