Casals - 140 év gyártói tapasztalat

 

Az 1881-ben alapított Talleres Casals S.A., illetve ma már VENTILACIÓN INDUSTRIAL 1924-óta van jelen a spanyol és nemzetközi piacon ipari szellőzéstechnikai termékeivel. A spanyol gyár CASALS márkanéven ipari ventilátorok gyártásával foglalkozik. A cég igyekszik alkalmazkodni az építőipar területén végbemenő lendületes változásokhoz. Ennek megfelelően a piaci igényekhez igazodó újítások, saját (UNE10021290 szabvány szerinti) kutatólaboratórium és rendkívül széles választék jellemzi. Ezek segítségével megvalósulhat minden tervezői elvárás kielégítése, melyek a későbbiek során a felhasználók, az Ön megelégedettségét szolgálják majd. Mindezt versenyképes árakkal, rugalmas, a megrendelő igénye szerinti egyedi megoldások támogatásával kívánja segíteni a Casals, valamint annak minden hivatalos képviselete. A kínálatban megtalálható a szinte minden épületgépészeti célra alkalmas épületventilátor, szellőztető, nagyüzemi, mezőgazdasági és ipari felhasználásra alkalmas ventilátor és ezek speciális változatai.

   

1924: Az első ventilátor modellek

Az ipari ventilátorok első modelljeinek gyártása 1924-ben kezdődött. A kezdeti sorozatgyártásra alkalmas rendszer a későbbiekben folyamatos fejlesztésen ment keresztül, ennek köszönhető a Casals vezető szerepe az iparban.

 

Integrált termelés

A ventilátorok előállítása egy 12.000m2 alapterületű gyárban valósul meg Sant Joan de les Abadesses-ben  (Girona) található telephelyükön. A gyártás mellett a tervezési és az ellenőrzési folyamatok is helyben történnek. Az ventilátorok előállításának minden feltétele biztosított, az alapanyag darabolásától kezdve annak feldolgozásán keresztül (öntési, sajtolási eljárások, stb), a teljes összeszerelési műveletekig (hegesztés, szegecselés, stb), felületkezelésig (festés és egyéb védőbevonatok kialakítása) a működési- és teljesítménytesztek elvégzéséig.

 

Ügyfélszolgálat

A gyár megfelelő szakmai stábbal, mérnökök és technikusok segítségével, áll az ügyfelek, partnerek szolgálatára, segítvén az adott projektre/feladatra legalkalmasabb megoldás kiválasztását. Több mint 2800 standard és több száz speciális igényeket kielégíteni képes terméket biztosít a felhasználói igények kielégítésére. A kínálat igazodik a sokrétű felhasználás következtében kialakuló piaci igényekhez.

 

EF+I

Az új termékek Ellenőrzésére, Fejlesztésére és Innovációjára, valamint a meglévő egységek folyamatos fejlesztésére különös figyelmet fordít CASALS gyár. A termékek megfelelő kialakításának, teljesítményének és hatékonyságának megvalósítása a piaci igényeknek megfelelően történik.

 

2019 szeptemberében a Casals Ventilation az olasz VORTICE csoport részévé vált, amely a piacon az egyik legszélesebb szellőztetési és légkezelési katalógust hozta létre, és lehetővé tette számunkra, hogy bővítsük jelenlétünket a nemzetközi piacon. Ez az integráció lehetővé tette számunkra, hogy új lehetőségeket nyissunk a K + F területén, különös tekintettel arra, hogy a két vállalat folyamatosan törekszik termékeink hatékonyságának javítására.

 

A 140 éves múltra visszatekintő ventilátorok gyártójaként a Casals Ventilation széles katalógussal rendelkezik az épületek műszaki szellőztetésének és az ipari szellőztetésnek a piacon. A 400ºC / 2 órás minősítésű ventilátorok széles skáláját emeli ki. Mindezt nagyszerű technikuscsapat kíséretében készek megválaszolni az ügyfelek kérdéseire és kiszolgálni az igényeiknek és projektjeiknek legmegfelelőbb terméket. 

 

Felhasználási területek - videó:

 

 

Felhasználási területek 2 - videó:

 

 

Garázsszellőztetés, füstelszívás ventilátorai - videó: