A magyarok negyede penészes lakásban lakik


 A nem megfelelően szellőztetett, hiányosan vagy nem szakszerűen szigetelt épületek miatt a párásodással és penészesedéssel kapcsolatos problémák az év ezen időszakában egyre markánsabban jelentkeznek. A szigetelés tekintetében kifogástalan épületek és lakások esetében is előfordulhat a kívánatosnál magasabb páratartalom, amely az egyes felületeken lecsapódva a penészképződés táptalaja lehet. Az egészséges élettér relatív páratartalma 40 - 60% között megfelelő. A fűtési szezon időtartama alatt, az energiaköltségek alacsony szinten tartása érdekében, sok esetben rövidülnek a hagyományos szellőztetési megoldásokkal bíró lakások szellőztetési időszakai. Pára azonban ugyanolyan mennyiségben keletkezik, elsősorban a fürdőszobai és konyhai tevékenységek során, másodsorban az emberi test párologtatása révén a lakás további helységeiben is. Ennek megfelelően a páratartalom könnyen kerülhet a 60% feletti nemkívánatos zónába, amely hosszabb távon penészesedéshez, egészségügyi problémákhoz vezethet. A magas páratartalom káros hatással lehet a falfelületek, burkolatok, bútorok és egyéb nedvességre érzékeny tárgyak (pl. könyvek) szerkezetére is. A megrongálódott felületek, tárgyak javítása és cseréje, a penész szakszerű eltávolítása, az egészségügyi problémák miatt gyógyszerekre / kezelésekre elköltött Forintok a legtöbb esetben magasabb kiadásokat eredményeznek már rövidtávon is, mint a megelőzésre fordított kiadások.

Amennyiben nincs, vagy nem kellő hatékonyságú a szellőztetés a lakás nedves helységeiben (konyhában, fürdőszobában és mellékhelységben), szakszerű segítséget tudunk nyújtani:

- a kiválasztásban,

- a házhozszállításban,

- szakszervizünk által a szakszerű telepítésben.

 

 A kiválasztás során a termék ára mellett fontos, hogy az adott telepítési körülmények és a felhasználói igények figyelembe vétele megtörténjen. A ventilatorok.hu szakértő csapata segítséget nyújt a megfelelő termék / termékek kiválasztásában, a kívánt telepítési címre történő szállításban, igény esetén annak szakszerű telepítésében egyaránt. A párásodással és penészesedéssel járó kellemetlenségek a legtöbb esetben megszüntethetők szabályozott szellőztetés kialakításával, melynek legegyszerűbb és legkedvezőbb áron elérhető megoldása a páraérzékelős szellőztető ventilátorok alkalmazásával valósítható meg. A páraérzékelővel ellátott, automata szellőztetésre alkalmas háztartási ventilátorok teljes választékát megtalálhatja a weboldalunkon elérhető szűrő / kereső felület segítségével:


A szűrőben elhelyezett legördülő menük és checkbox-ok segítségével a telepítési környezetnek, valamint a felhasználói igényeknek megfelelő ventilátorok könnyedén megtalálhatóak. A "páraérzékelés" funkció megjelölésével, az ilyen funkcióval rendelkező ventilátorokra szűkíthető a kínálatunkban elérhető csaknem 100 féle szellőztető ventilátor.

 

Forrás: index.hu 

2015.11.13